sunnuntai 12. elokuuta 2012

Viikko kuvina

Taas on viikko mennyt, enkä ole pahemmin ehtinyt kirjoitella blogia. Korvaan sen nytten kuvilla viikon tapahtumista:

Keskiviikkona vietettiin iltaa farmasistiystävien kanssa. Tehtiin hampurilaisia.  Anssilla ja Anssin kavereilla on lievä taipumus hifistelyyn, kun kyse on ruoanlaitosta. Kaikki sämpylöistä ranskalaisiin ja majoneesiin piti siis tehdä alusta loppuun itse. Mutta hyvää siitä ainakin tuli. Ja enhän minä valita niin kauan kun itse istun sohvalla viinilasillinen kädessä sillä aikaa kun pojat kokkailee keittiössä.


Torstaina näin töiden jälkeen pitkästä aikaa Tuulia. Käytiin "after work"-tapahtumassa kaivolla. Hauska ilta sekin.




Öinen Helsinki.


Perjantaina Anssilla alkoi loma. Käytiin sen kunniaksi ulkona drinkeillä ja syömässä ravintola Careliassa.


En ollut aikaisemmin käynyt Careliassa, mutta tämän käynnin jälkeen voin suositella sitä. Ruoka oli todella hyvää (kuvassa päivän kala, eli siikaa) ja hinta-laatusuhde hyvä.  Myös paikka itsessään on mielenkiintoinen, sillä ravintola on rakennetty vanhaan apteekkiin.



Lauantai aamu.


Tämä viikko on kyllä ollut poikkeuksellisen täynnä kulinaarisia kokemuksia. Lauantaina söin lounaaksi sushia toista kertaa elämässäni ja tällä kertaa jopa pidin siitä. Olen aina tuntenu itseni hiukan juntiksi koska en tykkää sushista, mutta nyt sekin asia on korjattu. 

Lauantai-iltana Anssi teki sitten sen kanttarelli-risoton viime viikonloppuna poimituista kanttarelleista. On se vaan kivaa kun on joku joka osaa kokata vaikka itse olen niin toivoton kokki.

Jälkkäriksi tehtiin jotain mitä olen aina halunnut kokeilla tehdä itse: macaroneja. Ja niistä tuli yllättävän hyviä! Olen jotenkin kuvitellut että macaronien teko on vaikeata, mutta ilmeisesti ainoa vaikea asia on saada niistä nätin näköisiä. Okei, nämä ei ehkä näytän ihan niiltä kahviloiden söpöiltä vaaleanpunaisilta unelmilta, mutta hyviä ne ainakin oli ja harjoittelu tekee mestarin!

Tästä blogista on jotenkin tullut hyvin ruokapainotteinen. Yllättäen iso osa elämää menee syömiseen. Mutta olen itseasiassa vasta viime vuosina oppinut arvostamaan hyvää ruokaa ja oppinut maistamaan uusia ruokia. Voisi melkein sanoa että siitä on tullut jonkin sorttinen amatööritason harrastus. Joten varmasti tulee lisää ruoka-aiheisia postauksia tulevaisuudessakin. Yritän kuitenkin kirjoittaa myös muista asioista, vaikka välillä tuntuukin, että elämä pyörii syömisen ympärillä (hyvässä ja huonossa)..Hyvässä ruoassa parasta on kuitenkin se, kun samalla voi nauttia myös hyvästä seurasta (vähän kliseistä, tiedän, mutta silti totta).

Mitäs muuta elämääni sitten kuuluu...Huomenna alkaakin taas uusi viikko. Anssi lähtee kurssimatkalle Barceloonaan, joten minulla on koko viikko omaa aikaa. Tekeminen ei ainakaan lopu kesken kun on miljoona asiaa mitä pitäisi hoitaa. Enään kuukausi töitä, sitten viikko lomaa ja sitten muutetaan Englantiin! Tein viimeviikolla listan kaikesta mitä minun pitäisi tehdä ennen Bathiin muuttoa. Ei mikään lyhyt lista voin kertoa...Mutta nyt on ainakin lennot varattu ja kämppä hyväksytty, joten voin vetästä yli ne pre-Bath-to-do-listaltani.

Btw, minua selkeesti rangaistaan jostain mitä olen tehnyt jossain aikaisemmassa elämässä. Vimme viikolla pestessäni pyykkiä pesukoneeni meni rikki ja meinasi syttyä palamaan. Pari päivää sen jälkeen huomasin, että ikkunani ulkopuolella on vesimelonin kokoinen ampiaispesä. En ole erityisen tykästynyt ampiaisiin, varsinkaan kun niitä on tuhansia ikkunani ulkopuolella...

2 kommenttia:

  1. ihana blogi ja kivoja kuvia (:

    http://ilonajuliafashion.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos, kiva huomata että joku oikeastu lukee tätä! :)

    VastaaPoista