tiistai 7. elokuuta 2012

ORDNING & REDA

Eilen aamulla, kun olin lähdössä töihin, huomasin jotain hämmentävää: ulkona on alkanut tuoksua syksyltä! Missä vaiheessa kesä (tai noh, "kesä") on ehtinyt loppua!?
Mutta minähän en anna sen lannistaa itseäni. Oikeastaan, kuulun niihin harvoihin ihmisiin jotka pitävät syksystä. Älkääkä ymmärtäkö väärin, rakastan kesää ja varsinkin kevättä, mutta syksyssä on vain tiettyä tunnelmaa. Pidän siitä kun ilmat viilenevät ja voin taas pukeutua ihaniin villapaitoihin. Pidän keltaisista lehdistä ja siitä kun voin hyvällä omallatunnolla olla kotona viltin alle käpertyneenä ja lukea hyvää kirjaa. Ja kohta voi taas polttaa kynttilöitä!

Syksy on myös aina tarkoittanut minulle uuden alkua. Kesä loppuu ja koulu alkaa; uudet harrastukset ja uudet ihmiset. En ymmärrä miksi uutta vuotta aina hehkutetaan aikana aloittaa alusta, kun oikeasti syksy on parasta aikaa uusille aluille. Itse ainakin olen aina syksyllä intoa ja puhtia täynnä aloittamassa kaiken maailman uusia harrastuksia ja teen "syyslupauksia", joita en kuitenkaan tule pitämään. Joka syksy lupaan opiskella ahkerammin tai aloittaa treenaaminen kunnolla ja vaikka en pitäisikään kaikkia lupauksiani on jo uuden suunnittelu itsessään kivaa ja jännittävää. Varsinkin tämä syksy merkitsee uuden ja jännittävän alkua, sillä syyskussa lähden vaihtoon Englantiin Bathin yliopistoon!

Syksyn tuoksusta inspiroituneena päätin sitten tänään käydä hankkimassa itselleni uuden kalenterin. Suuntasin töiden jälkeen happy placeiini (eli akateemiseen kirjakauppaan) ja sieltä mukaani tarttui aivan ihana ja aivan liian kallis ORDNING&REDA nahkakantinen kalenteri. Olen aina haaveillut kunnon "aikuiskalenterista" ja kun näin tämän ihanuuden en vain voinut vastustaa sitä. Mutta onhan se paljon hauskempaa alkaa suunnittelemaan syksyä kun asiat voi kirjoittaa tyylikkääseen mustaan kalenteriin.



Nyt pitäsisi vain alkaa täyttelemään siihen kaikkia syksyn aikatauluja. Tajusinkin juuri tänään, että Englannin muuttoon on enään reilu kuukausi aikaa ja ennen sitä pitäisi ehtiä tehdä vaikka mitä! Asunto pitäisi tyhjentää, netti irtisanoa ja lentoliputkin on vielä hankkimatta! Töissäkin pitäisi vielä käydä..

P.s. Minulla oli harvinaisen tylsä ja rasittava päivä töissä eilen, mutta päivä parani huomattavasti kun sain pienen yllätyksen tultuani kotiin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti