torstai 25. lokakuuta 2012

Anssi Bloggaa: Pros & Cons

Läpsystä vaihto. Saga on tänään yliopistolla ja minulle jäi jännästi seuraavan blogipostauksen kirjoitus. Saga on aiemmin varsin kattavasti käsitelly yleistä elämää täällä, joten ajattelin listata tähän muutamia ensinäkemältä huomaamattomia eroja Englannin ja Suomen välillä joita tähän mennessä on tullut vastaan. (Color chartia en HIMYM tyyliin jaksa ainakaan toistaiseksi taiteilla.)

Pros:

+ Opiskelu on mielenkiintoisempaa ja luennoitsijat todella osaavat opettaa, sekä käsiteltävät aiheet ovat enemmän viimeisintä uutta.
+ Viiniä ja muita alkoholijuomia myydään kaikissa kaupoissa ja ilman aikarajoituksia.
Anssi tähänastinen lempiolut
+ Pubit
+ Brittiläiset oluet ja siiderit
+ Vaatekaupat
+ Britti pekoni
+ Vanha ja hieno kaupunki
+ Avon-joki
Sagan lempisiideri
+ Lämpimämpi ilmasto
+Pseudoefedriini ja fenylefriini











Cons:

- Tyypillinen brittiläinen sää (Oli todella ensin huomaamaton alkuun. Aurinko paistoi suurimman osan ajasta, tosin sittemmin asia on palannut stereotyyppiselle tasolle.)
- Täkäläiset muovipussit. Kaupasta saatavat muovipussit ovat aivan liian pieniä ja heikkoa tekoa. Eihän näillä tee mitään.
- Hanat. Kuinka vaikeaa voi olla siirtyä kahdesta erillisestä hanasta yhteen, joka sekoittaa veden. Todella käytännöllistä avata erikseen kuuma vesi  (on todellakin kuumaa) ja kylmä toisesta.
- Yliopiston mäki. Kenen idea oli rakentaa yliopisto mäen päälle? 2 km matka vähintään 11% kallistuksella jatkuvasti ei ole kiva juttu aamuisin kun busseihin ei mahdu.
- Julkinen liikenne. Aikatauluihin ei voi luottaa ja bussiin mahtuu jos mahtuu. Lisänä 2 eri kilpailevaa yhtiötä, joihin ei saa ostettua yhteistä korttia.
- Ennen klo 10 alkavat luennot.
- Kallis ruoka.
- Soluasunto
(Sagan kommentti: - Kokolattiamatot!! Maailman epäkäytännöllisin keksinö..)


Tyypillinen brittisää

Yliopiston mäki. Jatkuu tästä noin 2 km alaspäin.

En halua nyt kuitenkaan kuulostaa liian negatiiviselta, kokonaisuudessaan aika täällä on ollut mahtoisaa. Välillä vaan huomaa joitain asioita, jotka Suomessa toimivat, vaikka niitä ei ensinäkemältä huomaakaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ikävoisin Suomea, sopeutuminen täällä asumiseen on käynyt kuitenkin hyvinkin helposti. Kaikki ihmiset ovat brittiläisen tapaan äärimmäisen kohteliaita ja kannustavia. Lisäksi kokemukseen liittyy määrittelemätöntä hienoutta ja pieniä asioita, joita tässä tekstissä on mahdotonta tuoda esille. Suurin hämmästys kuitenkin liittyy ajan nopeaan kulumiseen täällä, nyt on jo 1/4 osaa koko vaihtoajasta takana. Ei olisi ennalta uskonut. Noh, onneksi aikaa on kuitenkin vielä jäljellä ja monia hienoja paikkoja ja hetkiä koettavana.

Lisään vielä loppuun muutamia kuvia matkan varrelta, ilman sen suurempaa pääteemaa.

Lacock Abbey

Royal Cresent

Cardiff harbourside

Queen's Square, Bath

Christ Church College, Oxford

Pultney Bridge


1 kommentti:

  1. Ruoka Lontoossa oli kyllä halvempaa kun suomessa kun vaan löysi sen oikean kaupan ja valinnan vara oli niin paljon laajempi! Ja sit kaikki ihanat torit (farmers markets) ja nekään ei ollu kovin kalliita! Hmm.. lontoossa liikenne toimi kans ihan hyvin (kunnes tuli lunta). No kuukauden päästä tulee se suurin plussa kun minä ja tuuli tullaan kylään ja MENNÄÄN HARRY POTTER LANDIIIN!!

    VastaaPoista