maanantai 5. marraskuuta 2012

Ruisleipää ja Fazerin suklaata

Noniin, nyt on taas vähän enemmän aikaa kirjoitella blogia kun Anssi on yliopistolla ja minulla sattuu mukavasti olemaan vapaapäivä. Pitäisi ehkä käyttää tämä aika opiskeluun, mutta ajattelin bloggailla ensin...Kuten eilen mainitsinkin, meillä on nyt ollut ensimmäiset vieraat suomesta käymässä täällä. Anssin sisko ja vanhemmat tuli lauantaina tänne ja ollaan viikonlopun aikana toimittu oppaina ja näytetty vähän paikkoja ja nähtävyyksiä Bathissa. Hassua, mutta kierellessämme kaupunkia Anssin perheen kanssa huomasin, että ollaan oikeasti oltu täällä jo aika kauan, kun kaupunki tuntuu niin tutulta ja osataan kaikki paikat kuin omat taskut (tai ainakin Anssi tuntee, minulle suunnistaminen voi vielä välillä tuottaa pieniä ongelmia...)



Lauantaina vietettiin Bonfire nightia (Guy Fawke's night) täällä jonka kunniaksi oli upeat ilotulitukset.
Sunnuntaina oltiin käymässä Salisburyssä ja katsomassa Stonehengeä. Ei varmaankaan ollut viimeinen kerta  kun käytiin siellä, sillä meille on tulossa muitakin vieraita suomesta ja kaikki haluavat tietenkin nähdä samat tärkeimmät nähtävyydet, mutta oli se ainakin näin ekana kertana aika huikea näky. Okei, se on ehkä vain kasa kiviä, mutta kun miettii näiden kivien historiaa ja miten ne on saatu siihen, niin onhan se aika vaikuttava nähtävyys.


Oli kyllä taas tosi mukava viikonloppu. Oli kiva kuulla vähän mitä suomeen kuuluu ja ainahan se on mukava kun tulee vieraita käymään. Odotan jo innolla seuraavia vieraita suomesta ( ja Idaa Tanskasta)! Koti-ikäväkin pysyy loitolla, kun saatiin niin hyviä tuliaisia suomesta: Fazerin suklaata, savuporoa ja ruisleipää!!


En ole oikeastaan vielä tuntenut koi-ikävää täällä ollessani, mutta tietty kun tulee ihmisiä käymään suomesta sitä alkaa miettiä asioita mitä kaipaa. Minulle suurin asia mihin olen joutunut totuttelemaan täällä on ollut kauhea britti opiskelija-asunto. Kaipaan todellakin omaa kaksiotani Lauttasaaressa, jossa on oma keittiö, vessa ja saan olla rauhassa ilman outoja ja ärsyttäviä kämppiksiä. Toinen asia mitä kaipaan on suomalainen ruoka. Tai oikeastaan suomalainen terveellinen ruoka. Täällä on ihan mahdotonta syödä terveellisesti, kun kakkuja, sipseja ja majoneesia vaan tyrkytetään joka suunnasta (porkkanakakku on vaan NIIN hyvää). Ja leipä...kaikki leipä mitä täällä myydään on vaaleata leipää ja maistuu enemmänkin pullalle kuin leivälle. Olen niin onnellinen kun saan taas syödä ruisleipää! Sitä oppii arvostamaan näitä pieniä asioita aivan uudella tavalla kun asuu ulkomailla. Muta toisaalta olen oppinut tykkäämään monesta uudesa asiasta täällä ollessani ja  tulen aivan varmasti kaipaamaan paljon asioita täältä kun muutan takaisin suomeen.


Taas on uusi viikko edessä ja pitäisi oikeasti keskittyä opiskeluun. On taas viimeaikoina tullu käytyä aika paljon ulkona, niin ehkä ihan hyvä vähän rauhoittua ja palata arkeen. Hyvää maanantaita kaikille!
Cheers!

Salisbury


Salisbury cathedral

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti