perjantai 18. tammikuuta 2013

"The University will be closed today due to severe weather conditions"








Bathissa vallitsee tällä hetkellä lievä kaaos. Yliopisto on suljettu, monet kaupat ja kahvilat kiinni ja ihmisiä kehotetaan hamstraamaan ruokaa aukiolevista kaupoista niin kauan kuin sitä vielä riittää. Keskusta on autio ja hiljainen (niitä muutamia innokkaita lapsia lukuunotamatta). Tuntuu, kuin koko kaupunki olisi pysähtynyt täysin. Ja minkä takia? Koska tämän päivän aika on satanu vajaa 10 cm lunta. 

Näin suomalaisena tämä kaikki tuntuu suoraan sanottuna melko naurettavalta ja absurdilta. Miten ihmeessä koko lounais-Englanti voi olla aivan sekaisin pienen lumisateen takia?? Lehdissä uutisoidaan kuinka joissain paikoin Englantia pakkanen on laskenut "jopa" hyytävään -9 asteeseen ja kuinka ihmiset eivät pääse töistä kotiin lumisateen takia. Britit ovat aivan paniikissa eivätkä uskalla mennä ulos. Samaan aikaan luen kuinka Suomessa tällä hetkellä on noin -20 astetta. Antaa vähän mittasuhteita asioille.

Minua lumisade ei kuitenkaan haittaa. Bath näyttää todella kauniilta näin lumen peittämänä ja onhan sitä lunta  jo melkein ollutkin vähän ikävä. Tämä "lumimyräkkä" sattui myös sopivasti samalle päivälle, kun meillä oli tarkoitus olla kauhuamani "Molecular applications in Pharmacology"-tentti. Koska yliopisto on kiinni myös tentti peruttiin ja tenttipanikoimisen sijaan olenkin viettänyt päivän ulkona ihastelemassa lumista Bathia. :)

P.s Käytiin viime viikolla Anssin kanssa katsomassa Les Miserables ja suosittelen todellakin! Todella upea ja liikuttava.
_________________________________________________________________________________________________________

The University is closed, shops and cafés are unable to keep open , people are panicing and emptying shelves in supermarkets. Half of England is in total chaos. And all because of a little snow. As a Finn, who is used to snow every winter, I frankly find it a bit ridiculous. How can everything here just stop functioning when there is a little snow on the roads when in Finland the busses are still going even if it's -20 and snowing non-stopl?! Unbeliveable.

But I'm not complaining. I actually like the snow. And instead of having my exam in "Molecular aplications in pharmacology" today I got to spend the day outside admiring the snow-covered Bath.  :)

Only one week of exams to go! Have a nice weekend all!
Cheers!

2 kommenttia:

  1. Mulla on mennyt ihan hermot siihen minkälaiset mittasuhteet tää "kaaos" on täällä saanut.. Mä ymmärtäisin paremmin jos tää olis eka kerta kun täällä sataa lunta, mutta oon ollut briteissä jo kolme talvea ja jokaikisenä talvena on tullut lunta ja joka kerta samat ongelmat... :D Man up Britain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Luulis että jos joka talvi sataa lunta niin se ei tulisi ihan yllätyksenä..

      Poista